Rejsen til Skotland -NordIrland - Irland

En rejse til Skotland kan kun anbefales, hvor der kan opleves en by, som Edinburgh, med borgen som hovedattraktion men ikke at forglemme The Main street med de så butikker og cafeer hvor der kan nydes kaffe med scones. Det skal opleves. Også de mange pubber hvor der nydes deres lokale beer.

NordIrland - Belfast

Fra Skotland via færge til NordIrland, hvor der først skulle besøges det engelske kongeskib som ligger ved kaj i Belfast, hvor skibet havde den sidste sejltur til HongKong,hvor byen blev overdraget til Kina. Næste besøg var til nordeuropas mest besøgte Titanic Museum Belfast. Museet er opbygget som en kopi af en efterligning af Titanic i flere etager og hvordan skibet blev bygget og video om  hvordan den forliste. Museet ligger samme sted hvor titanic blev bygget og de gule kraner står stadig samme sted som dengang skibet blev bygget. En fantastiks oplevelse.

Fra Titanic Museum indtil byen Belfast, hvor der blev besøgt området,hvor hovedgaden endnu idag bliver aflukket i begge ender, i nattetimer, for at afskille de forskellige befolknings grupper. Samme sted ligger hoved kontoret, hvor parlements medlemmet Bobby Sand holdt til og hvor de faldne i borgerkrigen ligger begravet i mindehaven.

Fra NordIrland går turen til Irland hvor, vi krydser den usynlige grænse mellem de to land, men intet kan ses i grænse området, kun en rødstens bygning. Så er der ellers bare natur oplevelser inden vi møder byen Dublin, som er endestation.