Pilgrimsruten Caminoen 2017

I maj måned 2017 begav vi os ud på den berømte gåtur på Caminoen i Spanien. Efter DSB togtur ender vi i KBH`lufthavn, hvor vi flyver til Madrid, Spaniens hovedstad. Vi bliver fragtet i bus til vores udgangspunkt byen Leon hvor vi overnatter.

Efter morgenmaden kører vi til første besøg i Burgus,hvor domkirken besøges.

Efter dette ophold køres der til det første udgangspunkt, hvor gåturen af Caminoen påbegyndes i ca. 30 gr varme i høj solskin fra en skyfri himmel. Der skal tilbagelægges ca 15 km.

Efter en god nats søvn skal vi ud på en gåtur som planlagt på 15 km men som blev længere, efter en omlægning af ruten med en middags temperatur på ca 35 gr. med store stigninger i terræn og med rullestene ved nedstigning så der skal passes med på hvor man går.

Efter indkvartering på overnatnings hotellet i byen Astorga, skal vi se Gaudia`s Museum og domkirke som den eneste bygning udenfor Barcelona han har bygget.

Idag skal vi op i bjergene hvor det berømte Jernkors skal besøges, hvor man lægger en medbragt sten.Vi kører til en gammel landsby ,hvor vi starter dagen vandring. Det regner og er rimelig koldt, så der skal passes på hvor vi går, på de sirlige stier. Vi kommer til O Cebreiro hvor husene ikke har ændret sig i flere hundrede år. Efter en lang og anstrægende tur i bjerge er det godt med en velfortjent hvile på hotellet.

 

Idag når vi det endelige mål  Sandiago de Compostela. Først standser vi lidt udenfor byen hvor der er et udkikspost og der kan ses ind mod byen og den store domkirke som er endepunktet for gåturen. Efter indkvartering på hotellet går vi mod katedralen hvor vi så heldig at overvære en gudstjeneste hvor den berømte vase med røgelse bliver svunget.

Så er det den sidste oplevelse vi skal på idag hvor vi skal Verdens Ende som hedder Finisterre. Det er det vestligste punkt på Spaniens vestkyst mod Amerika. Stedet hvor pilgrimme går til efter de har været i Sandiago og stedet hvor de brænder deres tøj og efterlader deres fodtøj.

Et par trætter støvler efter en rigtig god tur med en masse oplevelser.

Der blev gået ca 96 km. på 5 dage